11 Haziran 2011 Cumartesi

GUZEL YENI HATIM DUASI

Hatim Duası 1
Amin! Elhamdu lillahi rabbi’l-alemin, ve’l-akibetu lil-muttekin va’s-salatu ve’s-selamu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabi ecmain
Ey Yuce Rabbimiz !
Sen butun mahlukatina merhametli bilhassa inanmis kullarina pek lutufkarsin, el actik kapina geldik sana dua ve niyazlarimizla yalvariyoruz, dualarimizi kabul ederek bizlere af kapindan bos cevirme Allah’im !
Kiyamet gununun tek hakimi ve sahibi sensin bizlere orada aci, cehennem azabindan koru Ya Rabbi !
Biz yalniz sana kulluk eder ve yalniz senden yardim dileriz, bizleri ibadet ve ittaatin yolundan hic bir zaman ayirma Allah’im!
Hidayet uzere devamli kalmayi, muttaki kullarindan olmayi, dunya omrumuzu iffet ve serefimizle gecirmeyi cumlemize nasip eyle Allah’im !
Gadabindan hosnutluguna, cezandan affina, seytanin serlerinden senin sonsuz rahmetine siginiyoruz, sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affeyle Allah’im !
Okunan Hatimi serifi dergahinda Kabul eyle.
Hasil olan sevabi evvelen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin temiz ruhuna hediyye eyledik sen vasil eyle Ya Rabbi !
Diger Peygamberlerin, sahabeyi kiram ile tabiinin ruhlarina, dini İslam’a ilimleriyle ve kiliclariyla hizmet eden alimlerle sehitlerin ruhlarina hediyye eyledik sen vasil eyle Ya Rabbi !
Amin diyen cemaatimizin ahirete goc eylemis gecmislerinin ruhlarina, bu toplulugumuza sebep olanlarin butun olmuslerinin ruhlarina, dunyada anacak kimsesi kalmamis musluman kardeslerimizin ruhlarina hediyye eyledik, sen ulastir Ya Rabbi !
Ve hasseten bu hatimin yapilmasinda emegi gecen ve katilan herkesin gecmislerinin ruhuna hediyye eyledik sen ulastir yarabbi!!
Gunahlari varsa, onlari hasenata tebdil eyle Allahim!
Hatime katılan tüm kardeşlerimizin gönüllerindeki muratlarına hayırla birlikte kavuşmalarını iki cihanda senin nurunla pür nur olmalarını nasip eyle Allahım! Varsa butun sikintilarini sen gider ya Rabbi!
Bugun islami bir ailenin temellerini atacak olan ozkan ve elif kardesimizin de bu izdivaclarini mubarek kil ya Rabbi! Onlari her iki cihanda aziz eyle Ya Rabbi! Onlarin evlerine Hz Peygamber evinin huzurunu ve ihlasini nasip eyle Ya Rabbi!
Senin affina merhametine ve lutfuna daha cok ihtiyac duydugumuz su zamanda bizleri sensiz birakma ya Rabbi! Dua dua sana yalvariyoruz, kapina geldik bizleri bos cevirme Ya Rabbi!

Allahim sende biliyorsun ki senden baskasina rabb demedik, sadece sana kulluk etttik ve sadece senden yardim istedik, ve biliyoruz ki Allahim senin razi olmadigin isler yaptik ama sen bizim rabbimizsin senden baskasina gidecek halimiz yok ki, ceza versende sen bizim rabbimizsin affetsende rabbimizsin, bizi bagislarsan sen gafur ve rahimsin.
Sen affedicisin affi seversin bizleri affeyle ya rabbi...
Ahirete goc eylemis kemikleri curumus bir fatihaya muhtac olanlarin kabirlerini Kur’an’in nuru ile aydinlat, makamlarini cennet eyle Allah’im !
Kabirlerinde imanlarinin ve Kur’an’in nurunu onlara ortak eyle ! Kabirlerini cennet bahcelerinden eyle. Cehennem cukuruna benzetme Ya Rabbi !
Beser olarak, sasarak isledikleri kusurlari sebebiyle kabir azabi cekenler varsa okunan Kur’an hurmetine sen onlari kurtar Allah’im !
Sevgili Peygamberin hurmetine onlari affet Allah’im !
Kabe-i Muazzama, Ravza-i mutahhera ve diger mukaddes yerler hurmetine sen onlara aci Allah’im !
Dunyanın dort bir yaninda zulme maruz kalmis bütün musluman kardeslerimizin halleri sana arz ediyoruz Allahim! Zulmedenleri islah eyle ya Rabbi! İslah olmalari mumkun degilse onlari Kahhar isminle kahreyle ya Rabbi!
Ozellikle suan dunyanin dort bir tarafinda, biz burada rahat bir mekanda karnimiz tok basimizda cati dua etmek bile nefsimize agir gelirken ya onlar, ya onlar Allahım! Gecenin bir saatinde, sogukta, karni ac ve bir kosede olmeyi bekleyen musluman kardesim “ben burada bu haldeyken benden bir duasini bile esirgeyen musluman kerdesimden hesabimi soracam gunu bekliyorum” diyorsa bunun hesabini nasil veririz Allahim! Bizlere bu suuru nasip eyle Allahim!
Devletimizi idare eden, kalbinde iman tasiyan butun yöneticilerimizin de yuzunu kara cikarma, onlara bu dine hizmet etmeye muvaffak kil Ya Rabbi !
Sahabe efendilerimiz gibi dunyanin her bucagina hizmet askiyla hicret eden gonul erlerini sen muzaffer eyle Allah'ım!
Ya rabb! Sana rab diyorum çünkü sen hepimizin terbiye edicisisin, bizleri agir seylerle terbiye etme Allahim!
Basortusu sebebiyle okullarina gidemeyen bacilarimiza sabir, idarecilerimize ise hidayet nasib eyle Ya Rabb!
Son nefesimizde kelimei sehadetle buyrun « Eshedu el la ilahe illallah ve eshedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluh » diyerek bu dunyadan goc etmeyi, imanin ve İslamin dogru temiz ve nurlu yolundan ayrilmadan goc etmeyi cumlemize nasip eyle Ya Rabbi !
Serefimiz olan dinimizi, dunyamizi ahiretimizi mamur eyle.
Gozumuzun, kulagimizin kalbimizin ve diger butun azalarimizin serlerinden bizleri koru.
Ey kalpleri tasarrufunda bulunduran Mevlamiz, bizleri ve aile fertlerimizi sana itaatle hosnutluguna sebep olan islerde ve dogru yolunda daim eyle !

Kabul olmayacak dua ile sana el kaldirmaktan insanliga ve İslamliga faydali olmayan bilgiden, bir muslumana yakismayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana siginiyoruz, bizleri de koru Ya Rabbi !
Amin diyen kullarini iki cihanda aziz eyle.
Cennetinle camelinle bizleri muserref eyle ve duamizi yuce dergahinda kabul eyle Ya Rabbi !
Hulasa dualarin ozu ; sevgili Peygamberimizin senden istedigi hayirli islerin tamamini biz de Senden istiyoruz, bizlere de nasip eyle Ya Rabbi !
Sevgili Peygamberimiz’in sana sigindigi butun serlerden, fitne, fesat ve nifaktan bizde Sana siginiyoruz, hepimizi koru Allah’im !
Hatim duasina katilan katilmayan herkesin gunahlarini genis magfiretinle affeyle ya rabbi
Bizlere hicbir zaman dusunemedigimiz kadar buyuk ve genis nimetler ihsan eyle ya rabbi
Hicbir golgenin olmadigi o dehsetli hesap gununde senin golgenin altinda bulunmayi nasip eyle Allah’im
Bu hatime katilan arkadaslarla beraber cenette de komsu olmayi nasip eyle ya Rabbi
Subhane Rabbike Rabbi’l-izzeti amma yesifun ve salamun ale’l-murselin ve’l-hamdu lillahi Rabbi’l-alemin
Butun olmuslerimizin ve Sevgili Peygamberimizin ruhu icin Allah’u Teala’nin rizasi icin. Elfatiha.

Hatim Duası 2
Yâ Rabbi!
Dile getirdiğimiz her türlü eþsiz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar; rahmet ve selametlikler, iki cihan güneþi, baslarımızın tacı Rahmeten lil'âlemin, ResûI-i Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem Seyyidina-Ebe'l-Kaasım Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O'nun bütün âl ve ashabına olsun.
"0l! emriyle; bilinen ve bilinmeyen, görünen ve görünmeyen sayısız alemleri yaratan; "Yok 0l!" emriyle de, her şeyi bir anda yok etme gücüne sahib olan, alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Yüce Allah’ım! "Bana dua edin, duanızı kabul edeyim" buyurdun. Biz de; huzuruna geldik, boynumuzu büktük, ellerimizi Sana açtık. Seni Rahim, Gafur biliyoruz.  Rahmet ve Gufran ism-i şerifinle tecelli eyle, ellerimizi boş döndürme yâ Rabbi! Kur'an-ı Kerim'in bereketi ile ve alemlere rahmet olarak gönderdiğin sevgili Peygamberimizin hürmeti ile bizleri af eyle, ey Kerim; bizleri affet yâ Rahim. Allah’ım! Bizleri Kur’an-ı Kerim'in zineti ile süsle. O'nun kerameti ile mükerrem eyle ve şerefiyle şereflendir.
Yâ Rabbi!
Okuduğumuz hatm-i şerifi dergah-i ulûhiyyetinde kabul eyle. Kur’an-ı Kerim'in her harfi için bizlere sevap yaz. Okurken yaptığımız hataları bağışla, tam ve mükemmel okumuş gibi kabul buyur. Kur'an-ı Kerim'i kalblerimize nur eyle, Cennet yolumuzu aydınlat.
Yâ Rabbi!
Biz, ancak Sana ibadet ve yalnız Sana kulluk ederiz. Ancak, Senin için namaz kılar ve yalnız Sana secde ederiz. Yalnız sana yalvarır, ancak Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. ibadetlerimizi sevinçle ve arzu ile yaparız. Yasak ettiklerini yapmaz ve azabından korkarız. Sen'den, bizlere rahmet ve ihsanının bol olmasını dileriz yâ Rahim.
Allah’ım! Bizlerden eksiksiz ibadet ve tâat bekliyorsun. Bunlara, ancak Senin sonsuz yardımınla sahip olabiliriz. Öyle ise; bize, Senin hoşnutluğunu kazandıracak, kusursuz ibadet ve tâatde bulunma imkanını bahşeyle!
Allah’ım! Vermiş olduğun nimetlerin elimizden çıkmasından, sağlık ve dirliğimizin bozulmasından, beklenmedik felaketlerden ve gazabının her türlüsünden ancak Sana sığınırız. Biz, aciz kullarının dualarını kabul eyle yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Bizleri, Kur'ân'ın hidayeti ile yola getir. Onun faziletiyle derecelerimizi yükselt. Kur’an-ı Kerim'in tilavetiyle günahlarımızı affet.
Ey bağışlaması ve ihsanı sonsuz olan Allah’ım! Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle; hastalarımıza şifa; dertlilerimize deva, borçlarımızı ödemek imkanı ver. Din ve dünya işlerimizi islah eyle yâ Rabbi!
Ey yerleri ve gökleri yaratan, gizli ve açık her şeyi hakkıyla bilen ve bütün varlıkların biricik sahibi olan Allah’ım! Gerçek bilir ve bildiririz ki, Sen'den başka Allah yoktur. Bizleri nefsimizin çılgın istek ve arzularından muhafaza eyle. şeytan’ın bozguncu telkinlerinden Sana sığınırız. Allah’ım! Gönlümüzü, bütün azalarımızı sönmez, sonsuz nurunla aydınlat.
Yâ Rabbi!
Bize, küfre açık kapı bırakmayan eksiksiz bir iman nasip eyle. Allah’ım! Bizi, yolunu şaşıran ve saşırıtanlardan değil, hidayete eren ve hidayete eriştiren kullarından eyle.
Yâ Rabbi! Görüşümüz kıt, gücümüz çok az; bu yüzden rahmetine ta'rifsiz derecede muhtacız. Ey her şeye Kadir, gönüllere şifa veren Allah’ım! Sen'den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle.
Yâ Rabbi!
Maksadımız Sen’sin. Biz her isimizde Seni, her şeyde Seni kasd ederiz. Yalnız Seni isteriz. Bütün isteğimiz de, Senin bizden razı olmandır. Bizi, sevgili kullarından eyle Allah’ım!
Yâ Rabbi! Bizleri, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında hemen pişman olup Sen’den afv dileyen seçkin kullarından eyle. Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımızı bağışla, çok bol olan rahmetini bizlerden esirgeme.
Yâ Rabbi!
Bütün işlerimizin sonunu hayr eyle; dünyada rezil olmaktan, Ahiret’te de azabından muhafaza eyle.
Allah'ım! Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat, aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir, kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden, imandan, doğruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Bizleri, verdiğin ni'metlere karsi sükür borcunu yerine getiren; nimetlerin karşısında nankörlük değil, bol bol hamd eden kullarından eyle, üzerimizden nimetlerini eksiltme, Allah’ım!
Allah’ım Son nefesde, ölümün aklı baştan gideren acılarından bizi koru. "La ilahe illâllah Muhammedün Resûlüllah" Ve "Eşhedü en la ilahe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" diyerek, ruhumuzu teslim etmemizi nasib eyle Yâ Rabbi!
Hâsıl olan sevabı; Hazret-i Adem'den Hazret-i Fahr-i Alem Muhammed Mustafa sallallahüaleyhi ve sellem'e kadar gelip geçen bütün Peygamberan-i ilzam ve Rusûl-i kiram aleyhim'üssalâtü vesselam hazretlerinin ervah-i pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik, ikram eyle Yâ Rabbi!
ÂI-i Ezvac-i Tahirat, ashab-i Güzin, Ensar ve Muhâcirin, Tabi'iyn, Tebe'i-tabi'iyn, Eimme-i Müctehid’in, ridvânullahi tealâ aleyhim ecma'iyn hazretlerinin de ervah-i pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik. Sen vâsıl eyle yâ Rabbi!.
Müfessirin, muhaddisin, muhakkikin, ulema-i amilin, kurra-i kâmilin, meşâyih-i vasilin, sulehâ-i salihin, ağniyâ-i şâkirin, fukara-i sâbirin, gurebâ-i müslimin, hattatin, huffaz, tullab ve cemi-i hamele-i Kur’an-ı Kerim nevverallahü merâkidehüm ve ce'alel cennete me'vahüm efendilerimizin de ervah-ı pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik, Sen kabul eyle yâ Rabbi!
Bütün ehl-i imam ile Ehlullah'in ve Evliyaullah'in da ervah-i pak-i tayyibelerine hediyye eyledik, Sen vasil eyle Yâ Rabbi!
Velhâsıl; şu âna kadar dâr-i Dünyâ'dan dar-i Ukba'yâ irtihâI ve intikal eden bütün mü'minin-i mü'minat; müslimin-i müslimat, ma'sûmin-i ma'sûmat, mazlumin-i mazlumât, kaffe-i ehl-i imanin da ruhlarına hediyye eyledik, Sen kabul eyle Yâ Rabbi!
Cümlemizin kalbine İslam nurunu, Kur'an hidayetini ver. Cümlemizi Islam’a bağla, bizleri Müslüman olarak yaşat, Müslüman olarak öldür. Bizleri Dünyâ ve Âhiret mutluluğuna erdir. Dünya'da mekansız, Âhiret'de imansız bırakma Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Habib'in Muhammed Mustafa, Kitab’ların, bütün sevdiklerin yüzü hürmetine, bizleri dergah-i bârigâh-ı ulûhiyyetinden bos çevirme, duâlarımızı kabul eyle, yâ Gafur u  yâ Gaffâr.
Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi'l-mürselin ve'l-hâmdülillahi Rabbi'l-Alemin.
Sübhâne rabbike rabbi'l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale'l-mürselin ve'l-hamdü lillahi Rabbi'l-Alemin ..
Hayırların fethi, şerlerin def'i, ehl-i imânın selameti, insanlığın kurtuluşu, memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması, Ümmet-i Muhammed'in selameti için EL-FATIHA.
Ya Rabbelalemin! Şu anda kapına geldik. Yüce divanına durduk, bütün kötülükleri bir tarafa bıraktık, bizleri yüce huzurundan boş geri çevirme Ya Rabbi !
Okumuş olduğumuz hatm-i şerifi; aşr-ı şerifleri ahsen surette kabul eyle.
Ya Rabbi !
Cemi hata ve kusurlardan salim eyle.
Ya Rabbi !
hasıl olan sevabı evvela Peygamber (s.a.v.) efendimizin mübarek, aziz, latif ruh-ı tayyibelerine hediye eyledik kabul eyle.
Ya Rabbi !
İlk Peygamber Hz. Adem (a.s.) dan bu güne kadar gelip geçmiş her ne kadar peygamber varsa onların da ruhlarına hediye eyledik, lsâl eyle.
Ya Rabbi!
Kur'an-ı Kerim’i elden ele, dilden dile, gönülden gönüle bizlere kadar ulaştıran sahabe-i güzin, tabiin, tebe-i tabiin, Müfessirin ve muhaddisin'in ruhlarına hediye eyledik, isâI eyle.
Ya Rabbi !
Din, vatan, hak ve hakikat Uğuruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin de ruhlarını meclisimizden    haberdar eyle
Ya Rabbi !
Bu hatm-ı şerife (mevlid-I şerife) vesile olanların emellerini makbul, günahlarını mağfur, ticaretlerini “Len tebür" eyIe.
Her ne murat Ile okutmuşlarsa muratlarına naiI eyle
Ya Rabbi !
Bu aileden ahrete göçenlerin günahlarını affeyle, makamlarını cennet eyle. Peygamberimizin (s.a.v) şefaatine nail eyle.
Ya Rabbi !
Uzaktan ve yakından gelip, şurada toplanan aziz din kardeşlerimizin de ölmüşlerine rahmet, geride kalanlarına sıhhat ve afiyet ihsan eyle.
Ya Rabbi !
Şu mübarek gecede: "Toprak altında çürümüş, isimleri unutulmuş, bir fatiha okuyacak kimsesi kalmamış müslüman kardeşlerimizin de taksiratlarını affeyle.
Ya Rabbi !
Yüce dinimize ve aziz vatanımıza göz diken dahili ve harici düşmanlarımıza fırsat vermeyip, onları islah eyle.  
Ya Rabbi !
Islah olacak halleri yoksa onları KAHHAR ism-i şerifinle kahr u perişan eyle.
Ya Rabbi !
Ümmet-i Muhammed'in hasta kullarına şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına hayırlı edalar ıhsan eyle.
Ya Rabbi !
Öbür alemde estaizu billah “ferikun fil cenneti ve ferikun fis seiyr” Cennet ve cehennem fırkaları ayrılacağı zaman bizleri cennet fırkasına dahil eyle.
Ya Rabbi !
Kuı-'an-ı Kerim’in nurlu yolundan bizleri ayırma ya Rabbi! Onun ahkamını yaşayıp, tatbik edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Kıyamet gününe kadar baki kalacağını vaat ettiğin Din-i İslamı ülkemizde payidar eyle.
Ya Rabbi !
Namazı niyazı bırakan, içki ve kumarla evinin yolunu unutan, çeşit çeşit fenalıklara koyulan Müslüman kardeşlerimize de hidayetler nasip eyle.
Ya Rabbi !
Çocuklarımızı edepli, ahlaklı, faziletli, anasına, babasına, hocasına saygı gösteren, Allah'ına, peygamberine hürmet ve tazim edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Vatanına, milletine, din ve mukaddesatına gönülden bağlı olanlardan eyle.
Ya Rabbi !
 Namazına-niyazına,   ibadat u taatına devam edenlerden eyle.
Ya Rabbi !
Her türlü afetlerden, musibetlerden, hastalıklardan, tehlikelerden. zarar ve ziyanlardan bizleri hıfz u himaye eyle.
Ya Rabbi !
Hassaten günah hastalıklarından, haramlardan, ahlaksızlıklardan, yalandan, gıybetten, riyadan, hasetten ve kibirden muhafaza eyle.
Ya Rabbi !
Bütün kıymetli uzuvlarımızı mevlam ne için yaratmış isen, o yerde kullanma şuurunu bizlere ihsan eyle.
Ya Rabbi !
Kabul olunmayacak dua Ile sana el kaldırmaktan, insanlığa ve Islama faydalı olmayan bilgiden, bir müslümana yakışmayan acizlikten, tembellikten, cimrilikten sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle.
Dualarımızın kabulü ve son nefesimizde, nasip olması için buyurun bir kelime-i  şehadet :
“Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü”
Ya Rabbi !
Bu kelime-i mübarekeyi söyleyerek  ruh teslim etmek cümlemize nasib eyle.
Ya Rabbel'alemin !
Biz sana yalvarmasını bilmiyor ve beceremiyoruz. Sana yalvarmasını bilenler ve becerenler hürmetine dualarımızı kabul eyle.
Ya Rabbi !
"AMIN" diyen şu kullarını iki cihanda aziz eyle. Cennetinle, cemalinle bizleri şereflendir.
“Subhane Rabbike Rabbil izzeti amma yesifun ve salamun alel murselin vel hamdu lillahi Rabbil” alemin.
El-Fatiha
Ey Rabbimiz! 
Kuran'ı Kerim'i bizlere lütfun ve kereminle dünyada arkada, kabirde yolda, kıyamet gününde şefaatçi, sırat üzerinde nur, cennete götüren bir refik, ateşten koruyan bir perde ve bütün iyiliklere ulaştıran bir delil ve imam kıl.
Ey Rabbimiz! 
Bizleri Kur'an'ın hidayetiyle hidayet eyle. Bizleri kuranın kerametiyle ateşten koru. Kuranın lütfuyla derecelerimiz; yükselt. Ey büyük lütuf ve ihsan sahibi! Kur'an'ın tilavetiyle günahlarımızı bağışla.
Ey Rabbimiz! 
Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza ifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylıðı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey Rabbimiz! 
Bütün İslam coðrafyasını her türlü belalardan ve musibetlerden muhafaza eyle. islam dümanlarını kahru perian eyle. İslam’ın nurunu söndürmek isteyen kafir ve münafıklara fırsat verme. Kafir, münafık ve zalimleri Müslümanların baına musallat etme. Gerek fert ve gerekse toplum olarak senin rızana uygun olarak yaamayı nasip eyle. Çocuklarımızı hayırlı eyle. Onların birer Kur'an nesli olarak yetimelerini nasip ve müyesser eyle.
Ey rabbimiz! 
Okumu olduğumuz Kur'an-ı Kerim'in sevabı ve nurunu önce Efendimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek ruhuna hediye eyledik sen ulaştır. Diğer peygamberlerin (salat ve selam onların üzerine olsun) ruhlarına, Hz. Peygamber (s.a.v) in aile ve ashabının bütün Müslümanların ruhlarına hediye eyledik sen ulatır Ya Rabbi! Ayrıca okunan hatmi eriften hasıl olan sevabı bütün geçmilerimizin, babalarımızın, kardelerimizin, çocuklarımızın, akraba ve sevdiklerimizin, dostlarımızın, hocalarımızın, meayıhımızın üzerimizde hakkı olan herkesin: ve özellikle bu hatmi erifin niyetine okunduğu kimselerin ve burada bulunan. cemaatin geçmişlerinin ruhuna hediye, ediyoruz sen ulaştır Ya Rabbi!
Kur'an’ı Kerim hürmetine" onların günahlarını bağıla. Kabirlerini nurlandır.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle.
Alemlerin Rabbi Yüce Allah'a hamd, peygamberimiz Hz. Muhammed {s.a.v.)'e aline, ashabına ve tüm inananlara salat ve selam olsun.
Ey Rabbimiz! 
Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i bizden kabul buyur.Şüphesiz ki 'Sen' her şeyi işitensin, bilensin. Günahlarımızı bağışla. Çünkü sen tevbeleri, çok kabul edensin, merhametlisin. Yüce Kuran'ın ve alemlere rahmet olarak, gönderdiğin peygamberin hürmetine bizleri hakikate ve doğru yola ulaştır. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bizleri affeyle, lütfün ve kereminle günahlarımızı mağfiret eyle.
Ey Rabbimiz! 
Bizi Kur'an'ın ziynetiyle ziynetlendir. Kur'an'ın keremiyle bize ikram et. Kur'an'ın şerefiyle şereflendir. Ey Rahman ve Rahim bütün ümmet-i Muhammed'e merhamet eyle.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

çok guzel aminnnn

Adsız dedi ki...

Allah yazan razi olsun
Amiiiiiiiin

Adsız dedi ki...

:)Allah bu dualara nail olmayı nasip etsinn:)yazandan da Allah razı olsunnn... Hayırlı nurlu günler:))):)))

Adsız dedi ki...

Allah bu dualari yazanlarin dertlerine deva hastalarina sifa sevdiklerine mutluluk nail eylesin bereketligini bol eylesin...

Unknown dedi ki...

Allah herkesten razi olsun :)

Adsız dedi ki...

allah razı olsun çok güzel dualar

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun yazandan